0
Ca’ di Rajo is in 2005 opgericht door de Cecchetto familie. Zij produceren wijnen sinds 1931. Het bedrijf wordt tegenwoordig gerund door de broers Simone, Alesso en Fabio. De samensmelting van innovatie en zorgzame handenarbeid met de rijke traditie van de streek transformeert de vruchten van het land tot hoogwaardige kwaliteitswijnen. Het wijnhuis staat op middeleeuws landgoed. Het eeuwenoude kerkje, Casa Convento en de Rai toren stammen uit de 14e eeuw. Het wijnhuis zelf is gevestigd in een modern gebouw op het landgoed en gebruikt de meest innovatieve technieken.
Dit familie en wijnbedrijf is gesticht in 1992 door Juan Porcioles Sangenis. Gelegen in de provincie Lerida in Catalunya op een 300 m hoogte, 150 km ten westen van Barcelona. De aankoop omvatte een landgoed van 700 ha.
In 1998 werd besloten de eerste wijnstokken te planten. De wijnproductie neemt inmiddels 81 hectare in beslag. Juan de Porcioles heeft gekozen voor een mix van lokale en internationale druivenrassen, waaronder tempranillo, garnacha, syrah, merlot, cabernet sauvignon en viognier. Op dit moment wordt er ook geëxperimenteerd met nieuwe druivenrassen en klonen als back-up voor de toekomst.
Om uitstekende wijn te maken, heb je voortreffelijke druiven nodig. Daarom beheert Farnese Vini zijn wijngaarden zelf of ondersteunt het bedrijf particuliere wijnbouwers die zich aansluiten bij het ‘Kwaliteitsproject’. Zij verbinden zich ertoe hun wijngaarden te bewerken volgens methodes en tijdschema’s die met de technici van Farnese zijn overeengekomen. Het strenge selectieproces van de druiven dient echter tot niets zonder professionele ondersteuning in alle fases van de wijnbereiding.
Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius. Met zijn spectaculaire uitbarstingen, gaf hij leven aan de grond die vandaag voor de rijkheid zorgt in de wijnen van het domein. Het is hier, in het hart van Campania, dat Vesevo de beste wijnen produceert, elk van hen is een symbool voor het succes van de regio.
De internationaal erkende kwaliteit van de wijnen is het resultaat van hard werken en de onderzoeken van het technische team van Vesevo, dat bestaat uit oenoloog Dennis Verdecchia, Alberto Antonini en Antonio Melone. Samen brengen ze traditionele waarden en moderne technologie samen bovenop het respect voor de aarde waar ze opgroeiden.
We willen het authentieke en magische verhaal van dit stuk “land van licht en steen” in elke druppel wijn vertellen. Daarom werd er gekozen voor twee expert-wijnmakers, Filippo Baccalaro en Teo D’Apolito. Na jarenlang onderzoek, vonden ze de beste en oudste wijngaarden in Manduria en Sava die. Dankzij de specifieke ondergrond en het klimaat, zijn het de beste regio’s om de druivensoort Primitivo te telen. De ondergrond is er fel baksteen-rood en is rijk aan ijzer. Een goede afwatering met onderliggende kalksteen. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht en de zeebries zorgen voor het ontwikkelen van de aromas in de druiven, de warmte van de zon droogt de druiven uit en verhoogd de hoeveelheid suiker. De druiven worden manueel geplukt in de vroege ochtend, nog voor zonsopgang, om de beste aromatische complexiteit te verzekeren.
Zonder twijfel bij de beste wijnbouwers in Languedoc. De Ier Gavin Crisfield verliet zijn geliefde Ierland om eerst 10 jaar als sommelier te werken in de beste Londense restaurants. Na zijn oenologische studies, heeft hij als verantwoordelijke voor de vinificatie gewerkt in een befaamd domein in de Languedoc. In 2009 neemt hij de stap en vestigt zich in Saint Privat in de Terrasses du Larzac. Het domein La Traversée is geboren op minder dan 5 ha met de klassieke druivensoorten van de streek (cinsault, carignan, grenache, syrah). Deze worden op biodynamische manier geteeld op vier verschillende bodems (leisteen, zandsteen, basalt en kalkhoudende klei). Door zijn kennis en passie , haalt hij het beste uit deze schitterende terroirs. Elk druivensoort wordt apart gevinifieerd, zonder toegevoegde gisten, in eivormige kuipen. 18 maand opvoeding op ovale franse eiken kuipen, vervolledigen de opvoeding van deze wijnen om harmonie en elegantie te bekomen.
Gavin Chrisfield : “Je crois que la forme et le matériau de la cuve de fermentation ainsi que le vieillissement sont essentiels à la qualité globale et à l’expression du vin finalisé. Mon but est de révéler le potentiel de cette merveilleuse région en captant la pureté, la complexité et le caractère qui lui sont propres.”
Gevestigd in het zuiden van de Corbières, in de gemeente Cucugnan, omringd door de mooiste Kathaarse kastelen. Gesticht in 1995 door Fabienne en Bruno Schenck. De wijngaard bedraagt actueel 25 ha en bevat een paar oude percelen van honderdjarige Carignans, alsook Grenache, Syrah, Cinsault en Mourvèdre.
Het bergachtige gebied geeft de mogelijkheid aromatische en evenwichtige wijnen te bekomen. Le Cers (specifieke droge wind in de Languedoc streek) helpt de wijnbouwer en de ranken, door het beschermen van de druiven, en bevoordeligd de rijping. Geen gebruik van pesticiden en meststoffen, een strikte selectie van de druiven en een vinificatie zonder sulfieten en met natuurlijke gisten, geen toegevoegde producten, dit alles om de strijd naar kwaliteit te optimaliseren.
De bodem bestaat uit kalkhoudende klei met leisteen. Sinds 2016 dragen al onze wijnen het bio label van Ecocert.
In 2006 neemt Dimitri Glipa de beslissing zijn eigen domein te starten in de Fenouillèdes. Na een geslaagde ervaring als keldermeester in een Grand Cru te Bordeaux, komt hij terecht in St-Paul- de-Fenouillet op een tiental ha en dit op 350 m hoogte. De ranken, met een gemiddelde van 35 jaar worden met zorg en respect voor het terroir behandeld.
Bodem is rijk aan leisteen en graniet. Hoofdzakelijk Grenache, typische druivensoort uit de Roussillon, alsook Carignan en Mourvèdre. Macabeu voor de witte wijn. Oogst gebeurd met de hand en in kistjes.
Domein te Pollestres, dicht bij Perpignan. 12 ha groot. Syrah, Marselan voor de rode wijn, Grenache voor de Vin Doux Naturel. Marselan is een kruising van Grenache en Cabernet Sauvignon. Al de wijnen zijn Bio gecertifieerd. Bodem is leemachtig en zanderig. Hun keuze voor plezierige, lichtere en niet houtgelagerde wijnen is atypisch voor de streek.
Gesticht in 1964. Meer dan 10.000 ha wijngaard. Meer dan 1000 coöperanten. Expertise gecombineerd met verscheidenheid. Een gedeeltelijk kwalitatief interessant en aangepast assortiment, specifiek gericht naar de betere invoerders in binnen en buitenland.
Deze coöperatie in Catalunya, van intussen meer dan 400 families, is actief sinds 1919. Samen beheren ze 1000 ha, deze kelder is dan ook de derde grootste producent van cava. De druiven worden machinaal geplukt en verwerkt in de ultramoderne kelder. Een groot deel van de oogst wordt doorverkocht, een kleiner en kwalitatief interessanter deel brengen ze zelf op de markt. Gelegen tussen Barcelona en Tarragona. De wijngaarden liggen op 300 tot 500 m hoogte. Traditionele methode. Minimum 10 tot 11 maanden rijping op latten voor de Masia Bou, minimum 18 tot 22 maanden voor de Imperial Pupitre.
Onafhankelijke wijnbouwer. Ligging ten oosten van Béziers. Familiebedrijf 5e generatie (1905). Rijke geschiedenis met cultureel erfgoed op het domein. Middeleeuws kasteel (13e eeuw) gebouwd door de Vicomte de Pézenas.
240 hectare groot. Zuiders terroir, schistes, garrigues (= lavendelthijm, rozemarijn). Groot deel goutte à goutte irrigatie. Een wijngaard zonder stress produceert betere kwaliteit. 18 verschillende druivensoorten waaronder enkele vergeten soorten.
Zeer moderne en goed uitgeruste wijnkelder. Thermogereguleerde inox kuipen (6500 hl). Conische kuipen voor betere extractie.
Volgens de legende is de stad Canosa, oorspronkelijk het Romeinse Canusium, gesticht door de homerische held Diomedes. Hij is vooral bekend als een van de spilfiguren in de Trojaanse Oorlog.
Toen Diomedes in Apulië aan land kwam, gebruikte hij de stenen van de stadsmuren rond de overwonnen stad om de veroverde velden af te bakenen. Daar plantte hij de wijnranken die hij had meegebracht. Door die met liefde te telen en verzorgen ontstond het druivenras ‘uva di troia’. In het hart van Diomedes’ velden bevindt zich nu Cantina Diomede.
Het ongerepte stuk van Sambuca di Sicilia is een rijk land met eeuwenoude wijngaarden, ergenamen van een duizendjaar oude traditie. Een plaats met heldere hemels, dankzij het ontbreken van fabrieken of andere vervuilende activiteiten, het Arancio meer met kristalhelder water en een perfect microklimaat, dankzij de verschillen in temperatuur zelfs tijdens de zomer. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor viticultuur gekarakteriseerd door unieke kwaliteiten.
Innovativiteit, creativiteit en trouw aan de filosofie dat een glas wijn gewoon lekker moet zijn.Alma Cersius is een coöperatie van 167 wijnbouwers in de regio van Béziers boordevol engagement waar gestreefd wordt naar de absolute kwaliteit, gekoppeld aan een persoonlijke toets, een bewuste visie en perfecte knowhow. Een kelder goed voor 1200 ha wijngaarden binnen de IGP Pays d’Oc en Coteaux de Béziers.De nabijheid van de zee heeft een belangrijke invloed en tempert tijdens de zomermaanden de vaak zeer hoge temperaturen op terroirs van alluvia met rolkeien en klei. Tal van internationale druivenrassen als Cabernet, Chardonnay en Sauvignon spelen de hoofdrol en zeldzamere variëteiten als Vermentino kunnen verrassen.
In 2004 starten, Marie en Frédéric Chauffray, hun domein in de gemeente van Arboras. Eén van de meest hooggelegen en meest frisse gebieden van de AOP Terrasses du Larzac. Deze gepassioneerde wijnbouwers werken volgens de Biodynamische leer, zeer dicht bij de natuurlijke cycli in de werkwijze, dus ook weinig tussenkomend in het vinificatie proces. Werken in een beschermde omgeving, evenwicht optimaliseren, voor deze wijnranken, door biodiversiteit te creëren zowel in fauna als flora. Het terroir kan zich volledig uitdrukken in de wijnen.
De wijngaard bevindt zich op 400 m hoogte aan de rand van het Plateau du Larzac, juist onder de Col du Vent en overstijgt de Vallée de l’Hérault. Deze 14 ha bevinden zich op een bodem van kalkhoudende klei en een bed van steenscherven. De bijna dagelijkse noordelijke winden geven een extra koeling.
Onze wijngaarden zijn de erfenis van onze ouders en grootouders die hun oogst naar de coöperatieve brachten. Eerste vinificatie werd in 1989 gestart. Vandaag bedraagt de wijngaard 50 ha, verspreidt tussen Estagel en Tautavel. Jacques en Nadine Sire verlaten de coöperatieve in 1989 en starten hun eerste vinificatie.
De oude gebouwen uit 1906, in het centrum van het dorp, worden opgeknapt. In deze periode start ook de vernieuwing van de wijnbouw in de Roussillon streek. Meer en meer wijnbouwers maken de stap naar onafhankelijkheid en werken toekomstgericht naar kwaliteit in plaats van volume. De Roussillon streek onderscheidt zich meer en meer van de Languedoc. Zoon Mickaël Sire vervoegd het domein in 2004, dit na zijn studies en na verschillende stages in binnen en buitenland. Verdere vernieuwing in de wijnkelder wordt ondernomen. Kleinere kuipen om een betere selectie en vinificatie te bekomen zijn de eerste stappen. Sinds 2010 wordt het biologisch telen als een evidentie beschouwd.
Op maar 20 km van Montpellier, dicht bij Saint-Guilhem-le-Désert, bevindt zich het dorp Argelliers. In het midden tussen Pic Saint Loup en Arboras.
In 2009 neemt Pierre stap voor stap, de wijngaard over van zijn oom die uit traditie coöperant was. In 2017 richt hij, samen met Samuel, de wijnkelder Clos Constantin op, ter nagedachtenis van de overgrootvader van Pierre. Vandaag zijn 15 ha van verschillende kleine percelen, verdeeld over twee gehuchten Font-Belette en Champs de Traversiers.
Font-Belette met een meer zonniger terroir op een bodem van zanderige kalkhoudende klei. Meer geschikt voor de rode wijnen: Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan. Percelen omringd door de garrigue : Thym, romarin, enz … Champs de Traversiers een iets frisser terroir op een bodem van kalkhoudende klei, dit naast een beek. Dit terroir geeft een mooie mineraliteit aan de witte wijnen : Grenache Blanc en Gris, Vermentino, Viognier, Muscat Petit Grain, Chardonnay en Sauvignon.
Door het frisse klimaat wordt er laat geoogst. In hun derde jaar van omschakeling naar Bio. Plaatselijke gisten en weinig sulfieten. Sinds 2020 wordt er richting Biodynamie gewerkt.
Ontstaan uit twee grote wijngaarden uit de Vallée du Rhône, de eerste in AOP Côtes du Rhône en de tweede in de AOP Ventoux. Ze vullen mekaar perfect aan door hun verscheidenheid aan terroir en druivensoorten. Mooi assortiment van krachtige, elegante, fijne wijnen. 1400 ha groot, 245 wijnbouwers.
Terroir Côtes-du-Rhône Gelegen dicht bij Avignon, tussen deze en Fontaine-de-Vaucluse, alsook op een heuvel tussen Caumont-sur-Durance en Vedène
Terroir Ventoux Aan de voet van de Mont Ventoux, gelegen aan zijn zuidelijke flank. Dit terroir geeft het typische Provencaalse aspect weer door zijn groenachtige landschap.
Open vrijdag van 13:00u tot 16:00u en zaterdag van 11:00u tot 16:00u